Формування змісту літературного читання в контексті викликів сьогодення

Богданець-Білоскаленко, Наталія Іванівна (2017) Формування змісту літературного читання в контексті викликів сьогодення Наукові записки РДГУ Оновлення змісту, форм та методів навчання і виховання в закладах освіти. Зб.наук.праць (15). с. 66-69.

[thumbnail of Bogdanets-B.pdf]
Перегляд
Текст
Bogdanets-B.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

Автором статті звертається увага на коло читання в контексті оновлення програм, яке є надто важливим для сучасного школяра. Адже від того, якого рівня твори буде читати дитина, залежить рівень її естетичного сприйняття та літературної грамотності. Автором проаналізовано коло авторів з попередньої та оновленої програм. Закцентовано увагу на літературному доробку сучасних письменників для дітей та їх значущих і маловартісних творах. Деякі імена викликають сумнів щодо їх необхідності у навчальній програмі. Оскільки підручник – це основна навчальна книга і графоманським, маловартісним творам та авторам не місце у такій програмі. Частина рекомендованих авторів пишуть для підлітково-юнацької аудиторії, деякі лише дебютували у 2015, 2016 роках. Чи мають місце такі «свіжі» твори молодих авторів у навчальній програмі та чи етично їх ставити в один ряд з класиками, відомими іменами як Д. Павличко, Л. Костенко, О. Іваненко, Олександр Олесь, В. Нестайко? Кожен твір має пройти перевірку часом, бути апробований дітьми, мати рецензії, відгуки тощо.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: літературне читання; література для дітей
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ грінченкознавства
Користувач, що депонує: Наталія Іванівна Богданець-Білоскаленко
Дата внесення: 01 Груд 2017 09:19
Останні зміни: 01 Груд 2017 09:19
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/21544

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу