Гендерні студії як осмислення культурного розмаїття соціуму

Драч, Оксана Олександрівна (2017) Гендерні студії як осмислення культурного розмаїття соціуму In: Міжнародна науково-практична конференція «ІНФОРМАЦІЯ ТА КУЛЬТУРА В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЛЮДСТВА», 15 листопада 2017, Маріуполь.

[thumbnail of Drach_O_GSOKRS_T.pdf]
Перегляд
Текст
Drach_O_GSOKRS_T.pdf

Download (255kB) | Перегляд
[thumbnail of Drach_O_GSOKRS.pdf]
Перегляд
Текст
Drach_O_GSOKRS.pdf

Download (456kB) | Перегляд

Анотація

Прикметною тенденцією сучасної світової історіографії є так званий «антропологічний поворот», в якому закономірно і яскраво втілено зростання інтересу до проявів людської суб’єктивності в минулому і сьогоденні. Жіноча історія може бути представлена як величезне міждисциплінарне поле, що охоплює соціально-економічний, демографічний, культурно-антропологічний, психологічний, інтелектуальний виміри сучасної цивілізації, слугує цілям розвитку міжкультурного діалогу та забезпечує принцип єдності в різноманітті. Вона, без сумніву, має всі об’єктивні підстави стати вельми важливим стратегічним плацдармом для реалізації проекту «іншої історії», оскільки ретроспективи осягнення жінки в суспільстві виводять учених на більш глобальні теми антропологічної історії.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Гендерні студії; "жіноча історія"; жіночий соціальний досвід.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Оксана Олександрівна Драч
Дата внесення: 21 Груд 2017 07:04
Останні зміни: 21 Груд 2017 07:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22248

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу