«Почуття великого обов’язку, покладеному на Генеральний штаб Батьківщиною…»: заснування та діяльність Академічних курсів штабних старшин у таборі Каліш (Польща) у 1921-1924 рр.

Срібняк, Ігор Володимирович (2017) «Почуття великого обов’язку, покладеному на Генеральний штаб Батьківщиною…»: заснування та діяльність Академічних курсів штабних старшин у таборі Каліш (Польща) у 1921-1924 рр. In: Людина, етнос, нація в світовій історії: державотворчі процеси на євразійському просторі (ХІХ - початок ХХІ ст.), 16 березня 2017 р., Київ.

[thumbnail of I_Sribnyak_thesis_LENvSI_2017_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribnyak_thesis_LENvSI_2017_IFF.pdf

Download (295kB) | Перегляд
[thumbnail of I_Sribnyak_program_LENvSI_2017_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribnyak_program_LENvSI_2017_IFF.pdf

Download (6MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://kubg.edu.ua

Анотація

«Скорочені курси по підготовці штабових старшин до праці в оперативних штабах Армії УНР» розпочали свою діяльність 21 листопада 1921 р. та були покликані підготувати старшин для заміщення посад начальників штабів бригад та дивізій. Їх слухачі отримували досить ґрунтовну загальну і спеціальну військову освіту – зокрема зі стратегії і тактики, техніки штабної служби, фортифікації і топографії, адміністрації і статистики, воєнної історії і законодавства, історії та географії України, кінноти і артилерії, українського правопису і польської мови. У кінці січня 1923 р. «Скорочені курси по підготовці штабових старшин до праці в оперативних штабах Армії УНР» були реорганізовані в «Академічні курси при Генеральному Штабі Військ УНР», тобто фактично започатковано підготовче відділення до вступу до майбутньої Військової академії Генерального штабу Армії УНР.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Академічні курси; старшини; Генеральний штаб; Армія УНР; слухачі; табір; Каліш.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 28 Груд 2017 07:07
Останні зміни: 28 Груд 2017 07:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22661

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу