Semantics of voice constructions with verbs of class IV in the ancient Germanic languages

Шапочкіна, Ольга Володимирівна (2017) Semantics of voice constructions with verbs of class IV in the ancient Germanic languages European Journal of Literature and Linguistics, 1 (4). с. 10-13. ISSN 2310-5720

[thumbnail of O_Shapochkina_  EJ_L_4_2017.pdf]
Перегляд
Текст
O_Shapochkina_ EJ_L_4_2017.pdf

Download (485kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто семантику станових конструкцій з дієсловами на -nan в древнегерманских мовами: готській, давньосаксонській, давньоанглійській, древнеисландскій та древневерхньонімецкій мовах. Автором визначено, що даний феномен неможливо було віднести до спільногерманського явища, а лише до гото-скандинавському мовному ареалу. Також автором доведено, що дієслова IV класу стали одним з актуализаторів створення сучасної категорії стану германських мов.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дієслова IV класу; дієслова з суфіксом -nan; станова конструкція; передкатегоріальна конструкція; станова семантика; медіопассів; готська мова; інхоативність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра германської філології
Користувач, що депонує: доцент Ольга Володимирiвна Шапочкiна
Дата внесення: 30 Бер 2018 10:53
Останні зміни: 30 Бер 2018 10:53
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/23612

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу