Кластери як інструмент регіонального розвитку

Марухленко, Оксана В'ячеславівна (2017) Кластери як інструмент регіонального розвитку Право та державне управління, Т. 2 (4 (29)). с. 157-162.

[thumbnail of O_Marukhlenko_PDU_4_29_2017_FITU.pdf]
Перегляд
Текст
O_Marukhlenko_PDU_4_29_2017_FITU.pdf

Download (211kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://www.pdu-journal.kpu.zp.ua/index.php/archiv?...

Анотація

Стаття присвячена актуальним питанням пов’язаним з концептуальними основами кластерного підходу як інструменту регіонального розвитку. Проаналізовано основні закономірності виникнення і розвитку кластера як форми територіальної інтеграції господарюючих суб’єктів, їх вплив на регіональний розвиток та стан використання кластерного підходу на регіональному рівні в Україні. Розглянуто основні переваги застосування кластерного підходу і деякі проблеми з його впровадженням.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: кластер; інструменти; регіональний розвиток; кластерний підхід; модель М. Портера «diamond»; детермінанти; модель детермінант «потрійна спіраль»
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: доцент Оксана В'ячеславівна Марухленко
Дата внесення: 01 Серп 2018 10:24
Останні зміни: 01 Серп 2018 10:24
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24128

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу