Сучасні педагогічні технології для формування природничо-екологічної компетентності дітей дошкільного віку

Ошуркевич, Наталія Олексіївна (2018) Сучасні педагогічні технології для формування природничо-екологічної компетентності дітей дошкільного віку Педагогічний процес: теорія і практика (1-2). с. 65-72. ISSN 2078-1687

[thumbnail of N__Oshurkevych_NDLOSV_2018_1-2_PPTP.pdf]
Перегляд
Текст
N__Oshurkevych_NDLOSV_2018_1-2_PPTP.pdf

Download (271kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://pptp.kubg.edu.ua/images/2018/1/11.%20pdf.pd...

Анотація

У статті обґрунтовано актуальність екологічного виховання, проаналізовано особливості та визначено структурні компоненти формування природничо-екологічної компетентності дітей дошкільного віку, розкрито сутність поняття «природничо-екологічна компетентність дитини дошкільного віку» та можливість застосування сучасних педагогічних технологій у формуванні природничо-екологічної компетентності дошкільників. Доведено, що для формування природничо-екологічної компетентності дітей дошкільного віку необхідно застосовувати традиційні та нетрадиційні педагогічні технології з метою здійснення систематичного та цілеспрямованого виховного впливу на дітей, використовуючи сучасні методи. Коротко висвітлено досвід використання та головні тенденції розвитку педагогічних технологій для екологічного виховання дошкільнят що використовуються в Україні і світі.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: екологічне виховання; екологічні технології; компетентність; компетенція; педагогічні технології; природничо-екологічна компетентність дітей дошкільного віку.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: Наталія Олексіївна Ошуркевич
Дата внесення: 10 Жов 2018 11:41
Останні зміни: 10 Жов 2018 11:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24398

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу