Види і форми безперервного професійного розвитку науково-педагогічних працівників (за результатами опитування)

Бульвінська, Оксана та Бульвінський, Максим (2018) Види і форми безперервного професійного розвитку науково-педагогічних працівників (за результатами опитування) Освітологічний дискурс (3-4). с. 95-106. ISSN 2312-5829.

[thumbnail of O_Bulvinska_OD_3_4_2018_NDLO.pdf]
Перегляд
Текст
O_Bulvinska_OD_3_4_2018_NDLO.pdf

Download (964kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена результатам опитування науково-педагогічних працівників університетів України щодо видів і форм їх професійного розвитку. За допомогою методу ранжування форми професійного розвитку впорядковані за ступенем зменшення їх значення для респондентів. Визначено, що перші три рангових місця серед названих видів і форм професійного розвитку викладачів університетів зайняли навчання на тренінгах, курсах, коучінг-сесіях за межами рідного закладу освіти, використання онлайнових форм і самоаналіз власного професійного досвіду відповідно. Запропоновано розвивати види професійного зростання науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти за рахунок акредитованих освітніх програм у закладах освіти або наукових інституціях, а також використання онлайнових форм не тільки українського, а й європейського та світового Інтернет-простору.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: безперервний професійний розвиток; види і форми професійного розвитку; заклади вищої освіти; науково-педагогічні працівники; підвищення кваліфікації; ранжування.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: Оксана Іванівна Бульвінська
Дата внесення: 11 Жов 2018 07:06
Останні зміни: 11 Жов 2018 07:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24402

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу