Відгук офіційного опонента кандидата філологічних наук, доцент Якуби В.В. на дисертацію Чумак Л.М.

Чумак, Людмила Миколаївна (2018) Відгук офіційного опонента кандидата філологічних наук, доцент Якуби В.В. на дисертацію Чумак Л.М. Кандидат thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Відгук Якуба_Чумак(1).pdf]
Перегляд
Текст
Відгук Якуба_Чумак(1).pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Дисертаційне дослідження присвячено лексичним інноваціям в англомовному медійному дискурсі початку ХХІ століття, що розглядаються в структурному і лінгвопрагматичному аспектах. Проведено структурний і семантичний аналіз лексичних інновацій, що дало змогу визначити своєрідність співвіднесення нового слова з відповідним референтом, та виокремлено некомбіновані й комбіновані моделі утворення нових лексем, які розглянуто з позиції їх продуктивності та особливостей застосування на позначення референтів різних сфер. Процес продукування похідних слів за некомбінованими моделями, що репрезентовані морфологічними та моделями скорочення, пов’язується з простими способами словотворення, коли твірна основа поєднується з елементарним за складом словотворчим засобом. Принцип утворення лексичних інновацій за комбінованими моделями втілено у двох основних групах – гомогенних, в основі яких поєднання генетично споріднених елементів і способів словотворення, та гетерогенних, які утворено поєднанням неспоріднених елементів та способів словотворення. Розглянуто роль лексичних інновацій у реалізації низки стратегій організації англомовного медійного дискурсу: привернення уваги, інформаційно-інтерпретаційної, оцінки, апеляції до потреб індивіда.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: лексична інновація, модель словотвірної деривації, медійний дискурс, стратегії, тактики.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 03 Груд 2018 16:07
Останні зміни: 06 Груд 2018 17:19
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25050

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу