Фразеологічні ігри у позакласній роботі з української мови зі старшокласниками

Александрова, Валентина Федорівна (2018) Фразеологічні ігри у позакласній роботі з української мови зі старшокласниками Українська мова і література в школах України (9). с. 61-63. ISSN 2267

[thumbnail of V_Aleksandrova_UML_9_2018_IF.pdf]
Перегляд
Текст
V_Aleksandrova_UML_9_2018_IF.pdf

Download (984kB) | Перегляд

Анотація

Актуальність обраної теми визначає вже сам факт, що фразеологічні одиниці як найвиразніші засоби будь-якої мови завжди були в центрі уваги. У статті подані цікаві для вчителя української мови ігри з фразеології , які допомагають учням усвідомити основні правила культури спілкування, активізують і збагачують їхній словниковий запас , виховують увагу до значення стійких сполучень слів, розвивають мислення, формують мовленнєві вміння й навички, сприяють розвиткові логічного і художнього мислення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Фразеологія; гурток «Цікава фразеологія»; лінгвістичні ігри «Фразеологізми і людина»; «Ромашка»; «Латка на фразеологізм»; правила гри.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української мови
Користувач, що депонує: Валентина Федорівна Александрова
Дата внесення: 12 Груд 2018 12:16
Останні зміни: 12 Груд 2018 12:16
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25072

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу