Особливості фольклорної трансформації в оркестровій творчості Лева Колодуба на основі музикознавчого аналізу “Прилуцької симфонії”

Макаренко, Лідія Петрівна (2018) Особливості фольклорної трансформації в оркестровій творчості Лева Колодуба на основі музикознавчого аналізу “Прилуцької симфонії” Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Серія: Мистецтвознавство (39). с. 5-12. ISSN 2411-3271

[thumbnail of L_Makarenko_ Issue_39_2_2018_ IM.pdf]
Перегляд
Текст
L_Makarenko_ Issue_39_2_2018_ IM.pdf

Download (570kB) | Перегляд

Анотація

У статті досліджено особливості фольклорної симфонізації в оркестровій творчості сучасного композитора Лева Колодуба. На основі музикознавчого аналізу “Прилуцької симфонії” (Симфонія № 8, для юних виконавців), охарактеризовано шляхи, принципи та специфіку трансформації українського народного мелосу в професійній композиторській діяльності митця.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: фольклор; Лев Колодуб; українська музика; неофольклоризм; оркестр; “Прилуцька симфонія”
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: Доцент Лідія Макаренко
Дата внесення: 18 Груд 2018 10:14
Останні зміни: 18 Груд 2018 10:14
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25550

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу