Жанри наукової періодики (методичні рекомендації щодо формування структури і рубрикації текстів)

Вернигора, Ніна Миколаївна (2016) Жанри наукової періодики (методичні рекомендації щодо формування структури і рубрикації текстів) Інтегровані комунікації = Integrated communications (2). с. 46-52. ISSN ISSN 2524-2644 (Print) ISSN 2524-2652 (Online)

[thumbnail of N_Vernyhora_IC_2_16.pdf]
Перегляд
Текст
N_Vernyhora_IC_2_16.pdf

Download (206kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://intcom.kubg.edu.ua/index.php/journal/articl...

Анотація

Анотація. Статтю упорядковано на основі редакційних досліджень матеріалів, що подаються авторами до друку. Вивчено та згруповано ті помилки, які найчастіше повторюються в текстах. З інформаційною метою розроблено методичні рекомендації, що стануть в пригоді авторам-початківцям під час підготовки тексту статті (наукового повідомлення, тез наукової доповіді) та сприятимуть поліпшення якості авторських матеріалів. Актуальність теми зумовлена кількома чинниками. По-перше, у науковому світі щодень з’являються нові імена; молоді вчені потребують оприлюднення власних досліджень, зокрема, у фахових виданнях. По-друге, редакції наукової періодики, виходячи на міжнародний обшир, зацікавлені у підвищенні рейтингу своїх видань за допомогою засобів поліпшення художньо-технічної і текстової концепції журналів, завдяки впровадженню інноваційних підходів до редакційно-видавничого опрацювання матеріалів та їх мультиплатформному розміщенню. По-третє, враховуючи світові тенденції, виникає потреба в підвищенні якості наукових досліджень, поліпшенні структури статей. Мета статті – ознайомити здобувачів наукових ступенів з новими вимогами до наукових публікацій. Для реалізації мети визначено такий перелік завдань: назвати й охарактеризувати основні жанри наукової періодики; надати рекомендації щодо нових структурних вимог до різних жанрових форм наукових матеріалів; уточнити внутрішню рубрикацію статей і наукових повідомлень; поінформувати про оформлення наукової публікації; звернути увагу молодих авторів на принцип укладання списку цитованих джерел; нагадати основні стилістичні і синтаксичні вимоги. Новизна нашої публікації полягає в тому, що вимоги і рекомендації, що в ній зібрані, підготовлені за результатами аналізу основних помилок, яких припускаються автори наукових матеріалів, подаючи їх до друку.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: жанри наукової періодики; наукова стаття,;наукове повідомлення; тези наукової доповіді;структура наукової статті.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра медіапродюсування та видавничої справи
Користувач, що депонує: канд. наук Ніна Миколаївна Вернигора
Дата внесення: 04 Січ 2019 09:13
Останні зміни: 04 Січ 2019 09:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26254

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу