Активізація полімодального сприймання у дітей з особливими потребами та її зв’язок з їх інтелектуальним розвитком

Луцько, Катерина Василівна та Махлун, Валерія Олександрівна та Ступак, Діана Денисівна (2019) Активізація полімодального сприймання у дітей з особливими потребами та її зв’язок з їх інтелектуальним розвитком збірник тез наукових робіт учасників міжнародної науково-практичної конференції "Ключові питання наукових досліджень у сфері педагогіки та психології у XXI ст.". с. 51-54.

[thumbnail of K_Lutsko_V_Makhlun_D_Stupak_APSDOPZIR_KSPKIO.pdf]
Перегляд
Текст
K_Lutsko_V_Makhlun_D_Stupak_APSDOPZIR_KSPKIO.pdf

Download (335kB) | Перегляд

Анотація

Сенсорні процеси складають початковий етап і основу пізнання, є висхідною ланкою розумового і мовленнєвого розвитку дітей з особливими потребами. На рівні сенсорного розвитку готується перехід від чуттєвого до раціонального пізнання, від сприймання до мислення, формується основа подальшої інтелектуальної та практичної діяльності. Поєднання зорових, слухових та тактильно – рухових аналізаторів активізують пізнавальну сферу дитини, засвоєння та збагачення її лексичного запасу, мовлення в цілому. Сенсорний та інтелектуальний розвиток дитини при оволодінні мовленням сприяє її особистісному становленню, уможливлює гармонізацію стосунків у соціальному середовищі.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: спириймання; полімодальне сприймання; особливі потреби; інтелектуальний розвиток
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Доцент Катерина Василівна Луцько
Дата внесення: 19 Бер 2019 08:26
Останні зміни: 19 Бер 2019 08:26
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26831

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу