Wiki-технологія як засіб підтримки проектної діяльності студентів гуманітарних спеціальностей університету

Варченко-Троценко, Лілія Олександрівна (2017) Wiki-технологія як засіб підтримки проектної діяльності студентів гуманітарних спеціальностей університету Кандидат thesis, Інститут інформаційних технологій і засобів навчання, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of aref_Varchenko-Trotsenko.pdf]
Перегляд
Текст
aref_Varchenko-Trotsenko.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.10 – інформаційно-комунікаційні технології в освіті. – Інститут інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України. – Київ, 2017. У роботі розглянуто сучасні тенденції в освіті, проаналізовано та теоретично обґрунтовано категорійно-поняттєвий апарат і концептуальні засади створення wiki-орієнтованого навчального середовища для підтримки проектної діяльності студентів гуманітарних спеціальностей; проаналізовано структури різних навчальних середовищ, визначено структуру навчального середовища та чинники впливу на формування навчального середовища; охарактеризовано особливості wiki-технології та її використання в освітньому процесі для підтримки проектної діяльності студентів. Подано модель організації wiki-орієнтованого навчального середовища університету для підтримки проектної діяльності студентів, визначено переваги використання wiki-технології для організації навчального середовища, визначено структуру wiki-орієнтованого навчального середовища для підтримки проектної діяльності студентів. Описано принципи організації співпраці учасників освітнього процесу у wiki-орієнтованому навчальному середовищі, розглянуто шляхи впровадження проектної методики на основі wiki-орієнтованого навчального середовища, висвітлено можливість використання Вікі-порталу як засобу відкритої презентації результатів освітньої діяльності науково-педагогічних працівників та студентів, застосування Вікі-порталу для організації відкритих навчальних курсів. Наведено основні етапи експериментальної роботи, завдання, зміст і результати педагогічного експерименту, виконано статистичне опрацювання та аналіз результатів педагогічного експерименту.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: проектна діяльність; навчальне середовище; wiki-технологія; освітній процес; wiki-орієнтоване навчальне середовище; співпраця; відкритість; 13.00.10; ІКТ
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради у інших ВНЗ
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ цифровізації освіти
Користувач, що депонує: Лілія Варченко-Троценко
Дата внесення: 15 Трав 2019 11:30
Останні зміни: 15 Трав 2019 11:30
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27347

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу