Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників в університеті: актуальність тренінгів

Бульвінська, Оксана та Капралова, Ірина (2019) Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників в університеті: актуальність тренінгів Неперервна професійна освіта: теорія і практика (1). с. 53-59. ISSN 1609-8595; 2412-0774

[thumbnail of НПО.pdf]
Перегляд
Текст
НПО.pdf

Download (211kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://npo.kubg.edu.ua/images/2019/1/53-59.pdf

Анотація

Стаття присвячена результатам опитування науково-педагогічних працівників Київського університету імені Бориса Грінченка щодо визначення актуальних тем для підвищення кваліфікації в рамках дидактичного, дослідницького, лідерського модулів і модулю з ІКТ. Перелік тем тренінгів був сформований відповідно до визначених сучасних тенденцій безперервного професійного розвитку науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, а також з урахуванням європейського досвіду організації курсів підвищення кваліфікації викладачів в університетах. Опитування показало, що вибір викладачами тренінгів для безперервного професійного розвитку цілком узгоджується із загальноєвропейськими тенденціями. Найбільшу кількість виборів отримали тренінги, пов’язані з інноваційними методами викладання, а також з інтернаціоналізацією в освіті. Ці результати можуть стати основою для модернізації програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університетів для набуття нових та/або вдосконалення раніше набутих компетентностей у межах професійної діяльності. Перспективами подальших досліджень стане обґрунтування компетентнісних профілів у рамках модулів програми підвищення кваліфікації викладачів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: безперервний професійний розвиток; заклади вищої освіти; науково-педагогічні працівники; підвищення кваліфікації; тенденції навчання і викладання; тренінг.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: Оксана Іванівна Бульвінська
Дата внесення: 01 Жов 2019 12:34
Останні зміни: 01 Жов 2019 12:34
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27925

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу