Етичні аспекти професійної комунікаційної діяльності

Воскобойнікова-Гузєва, Олена Вікторівна та Росінська, Олена Анатоліївна (2019) Етичні аспекти професійної комунікаційної діяльності Інформація, комунікація та управління знаннями в глобалізованому світі. с. 9-10.

[thumbnail of O_Voskoboinikova-Guzeva_O_Rosinska_EAPKD.pdf]
Перегляд
Текст
O_Voskoboinikova-Guzeva_O_Rosinska_EAPKD.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Проблема етики професійної діяльності у журналістиці та інформаційній діяльності, питання стандартів медійного продукту є таким, що активно обговорюється на науковому та практично-прикладному рівнях. Це питання, зокрема, висвітлювалося в роботах В. Різуна, І. Михайлина, В. Іванова, В. Шкляра, О. Кузнецової, В. Васильківського, В. Здоровеги, О. Кутовенко. Чітке розуміння журналістських стандартів та критеріїв їх оцінки є визначальним у професійній діяльності й, відповідно, підготовці журналістів, оскільки, як зазначає О.Кузнецова, «журналістська етика має специфічне завдання – формувати самосвідомість, поведінку, творчість, стосунки журналіста відповідно до ідеальних етичних вимог, норм, етикетних правил та навчити їх самостійно робити правильний моральний вибір, що базується на гуманістичному критерії морального вибору демократичного журналіста й підтверджують прикладний характер журналістської етики» [1, с. 28].

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: етика; профессійна діяльність; медійний продукт; навички; морально-етичні норм; принципи моралі;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра інформаційних комунікацій
Користувач, що депонує: Лаборант Вікторія Євгенівна Фещенко
Дата внесення: 19 Лист 2019 07:20
Останні зміни: 10 Лист 2020 09:57
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/28796

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу