Мобільність вчителя іноземної мови як необхідність в професійній освіті

Дячок, Надія Валентинівна (2019) Мобільність вчителя іноземної мови як необхідність в професійній освіті Virtus (33). с. 80-83. ISSN 2410-4388

[thumbnail of N_Diachok_MVIM_PI.pdf]
Перегляд
Текст
N_Diachok_MVIM_PI.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У даній статті розглянуто проблему формування мобільності у майбутніх учителів іноземних мов під час здобуття ними фахової освіти. Проаналізовано та узагальнено результати останніх досліджень і публікацій з досліджуваного явища. Метою даної статті є охарактеризувати роль професійної мобільності у фаховій підготовці вчителів іноземних мов. На основі узагальнення інформації автором виокремлено компоненти професійної мобільності, такі як: особистісний, діяльнісний, когнітивний та комунікаційний. Враховуючи структуру досліджуваного явища було виділено критерії для діагностування компонентів: спонукальний, процесуальний та когнітивно-комунікаційний. Представлено результати експериментального дослідження на основі проведеного анкетування та статистичної обробки даних. Зроблено висновок, професійна мобільність є необхідною якістю майбутнього вчителя іноземної мови, яка формується у процесі ним фахової освіти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: мобільність; професійна мобільність; горизонтальна мобільність; вертикальна мобільність; фахова освіта
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Людмила Леонідівна Хоружа
Дата внесення: 05 Груд 2019 12:28
Останні зміни: 05 Груд 2019 12:28
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29551

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу