Проблеми дизайн-концепції сучасних підручників для нової української школи

Женченко, Ігор Вікторович (2019) Проблеми дизайн-концепції сучасних підручників для нової української школи Поліграфічні, мультимедійні та web-технології: тези доп. IV Міжнар. наук.-техн. конф. (14-17 травня 2019, м. Харків) / редкол.: В. П. Ткаченко, І. Б. Чеботарьова, О. В. Вовк та ін. – Харків: «Друкарня Мадрид», 2019. Т1. 244 с., 1. с. 160-163.

[thumbnail of I_Zhenchenko_MKonf_2019_IJ.pdf]
Перегляд
Текст
I_Zhenchenko_MKonf_2019_IJ.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

Матеріалом для дослідження стали 32 підручники для 1 класу НУШ, розміщені в електронній бібліотеці Інституту модернізації змісту освіти, зокрема: 10 підручників «Математика», 7 підручників «Мистецтво», 6 підручників «Українська мова. Буквар» (у двох частинах) і 9 підручників «Я досліджую світ» (у двох частинах), а також три підручники «Українська мова та читання» для 2 класу, проаналізовані у межах здійснення дизайнерської експертизи під час конкурсного відбору проектів підручників для 2 класу у січні-лютому 2019 р. Наголосимо, що метою дослідження було виявлення проблемних аспектів і створення методичних порад для видавців, а не критика окремих видавців чи авторів, тому приклади наведено без згадування конкретних підручників, а на всіх рисунках видалено прізвища авторів і назви видавництв.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: НУШ; підручники; дизайн-концепція
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Збірники наукових праць
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра медіапродюсування та видавничої справи
Користувач, що депонує: Ігор Вікторович Женченко
Дата внесення: 10 Груд 2019 11:38
Останні зміни: 10 Груд 2019 11:38
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29770

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу