Складні питання історичної пам'яті у парадигмі діалогічності культур

Александрова, Олена Станіславівна та Додонов, Роман Олександрович та Додонова, Віра Іванівна та Ковальчук, Наталія Дмитрівна та Купрій, Тетяна Георгіївна та Ломачинська, Ірина Миколаївна та Мартич, Руслана Василівна та Овсянкіна, Людмила Анатоліївна та Пасько, Ярослав Ігорович та Саган, Галина Василівна та Салата, Оксана Олексіївна та Тур, Микола Григорович та Горбань, Олександр Володимирович (2019) Складні питання історичної пам'яті у парадигмі діалогічності культур Колективна (три і більше авторів). Białoruskie Towarzystwo Historyczne, Białystok.

[thumbnail of monografiya_pamyt.pdf]
Перегляд
Текст
monografiya_pamyt.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

Монографія присвячена висвітленню методологічних, історіографічних, соціокультурних, релігієзнавчих, політичних аспектів феномену історичної пам’яті. На прикладах країн Центрально-Східної Європи, включаючи Україну, простежуються особливості меморальних політик, трансформації історичної пам’яті в посткомуністичних суспільствах, її взаємини з ідеологією. Розкривається позитивний і негативний потенціал історичної пам’яті, її функції та роль для зміцнення гуманітарної безпеки України і встановлення громадянської злагоди.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: історична пам'ять
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра філософії та релігієзнавства
Користувач, що депонує: Роман Олександрович Додонов
Дата внесення: 04 Груд 2019 08:38
Останні зміни: 04 Груд 2019 08:38
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29786

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу