Використання відео-матеріалів у електронних навчальних курсах

Varchenko-Trotsenko, Liliia та Tiutiunnyk, Anastasiia та Terletska, Tetiana та Терлецька, Тетяна Сергіївна (2019) Використання відео-матеріалів у електронних навчальних курсах Open Educational E-environment of modern university. с. 375-382. ISSN 2414-0325

[thumbnail of L_Varchenko_A_Tiutiunnyk_T_Terletska_OPENEDU_SE_NDLIO.pdf]
Перегляд
Текст
L_Varchenko_A_Tiutiunnyk_T_Terletska_OPENEDU_SE_NDLIO.pdf

Download (580kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://openedu.kubg.edu.ua/journal/index.php/opene...

Анотація

Відео-матеріали належать до найпотужніших інструментів в освітньому процесі, оскільки вони забезпечують одночасне сприйняття учасниками навчання аудіальної та візуальної інформації. Тож, відповідно до конуса навчання Едгара Дейла, вони є більш ефективними, ніж класичні аудиторні лекції, читання підручників чи прослуховування подкастів. Більш того, відео як частина навчальної рутини більше імпонують сучасним студентам, які звикли отримувати знання з цифрових джерел. Дана стаття розглядає дані щодо впровадження відео-матеріалів у електронний навчальний курс (ЕНК) університету як частину системи дистанційного навчання і як джерело забезпечення інформацією при застосуванні технології перевернутого класу. Крім того, звертається увага на використання відео у аудиторії. Стаття також розглядає особливості створення навчального відео, враховуючи психологічні особливості та навчальні звички сучасних студентів, які здебільшого належать до z-покоління. Тому надається перевага мікронавчанню як успішному методу впровадження дистанційного навчання для вищезазначених цілей. Відео-матеріали для мікронавчання не повинні бути довшими за 15 хвилин, а також мають бути чітко структурованими та залучати студентів до процесу навчання. Існують різні типи відео, що використовуються в ЕНК, такі як вступне відео, відео-лекції, відео-інструкції, додаткові матеріали, інтерактивні відео. Не зважаючи на різноманітність контенту, всі відео матеріали проходять однакову процедуру створення, що включає: поділ матеріалу на завершені частини, визначення понять, написання змістових питань, структуризація компонентів тощо.Створення відео для електронного навчального курсу має бути чітко спланованим процесом, щоб забезпечити високу якість вихідного продукту. Також мають бути створені завдання, що передують та слідують за відео для отримання максимальної віддачі від курсу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: відео-матеріали; електронний навчальний курс; дистанційне навчання; студенти z-покоління; мікронавчання; конус навчання; вища освіта
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ цифровізації освіти
Користувач, що депонує: Анастасія Володимирівна Тютюнник
Дата внесення: 29 Лист 2019 13:13
Останні зміни: 06 Черв 2022 06:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29872

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу