Статут Української ради художніх промислів кооперативних організацій (рад і артілей) «Укрхудожпромспілки»

Варивончик, Анастасія Віталіївна (2019) Статут Української ради художніх промислів кооперативних організацій (рад і артілей) «Укрхудожпромспілки» Культура і сучасність : альманах. (1). с. 95-103.

[thumbnail of Varivonchik_5_2019.pdf]
Перегляд
Текст
Varivonchik_5_2019.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Мета дослідження є важливою і малодослідженою проблемою, що пов‘язана з діяльністю традиційних народних мистецтв та висвітленням обставин розвитку і відстеження історичної еволюції «Укрхудожпрому»– підприємства, яке виготовляло та продукувало унікальні вироби української художньої промисловості. Мето- дологія дослідження ґрунтується на використанні архівних матеріалів та спостережень культурологічного, іс- торичного та мистецтвознавчого аналізу. Наукова новизна полягає у розкритті нових фактів та ґрунтовному аналізі документів щодо діяльності, статуту й обов‘язків«Укрхудожпромспілки», яку з часом було реорганізо- вано у виробничо-художне об‘єднання «Укрхудожпром». На основі результатів історичного дослідження мо- жемо зробити висновки, що держава підтримувала та сприяла розвитку художньої промисловості з виготовлення виробів для населення України, надаючи можливість майстрам в артілях заробляти на життя та створювати вироби художньої промисловості для кожного регіону із властивими орнаментами певної місцевос- ті.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Укрхудожпромспілка; Укрхудожпром; артіль; статут; художня промисловість; виробництво
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: доцент Іван Братусь
Дата внесення: 19 Груд 2019 12:52
Останні зміни: 19 Груд 2019 12:52
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30291

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу