Прикладні аспекти використання технологій інтернет-маркетингу в інформаційних конфліктах

Курбан, Олександр Васильович (2018) Прикладні аспекти використання технологій інтернет-маркетингу в інформаційних конфліктах Communications and Communicative Technologies.Communications and Communicative Technologies (Вісник Дніпропетровського університету. Серія Соціальні комунікації) (18). с. 55-61. ISSN 2617-1813; 2617-1821.

[thumbnail of O_Kurban_CACT_18.pdf]
Перегляд
Текст
O_Kurban_CACT_18.pdf

Download (746kB) | Перегляд

Анотація

Методологія представленого дослідження базується на таких загальнонаукових методах, як синтез, аналіз, порівняння, а також прикладних – спостереження, моделювання, прогнозування. Зазначений методологічний підхід дозволяє перенести у площину наукових розвідок прикладний характер досліджуваної проблематики. Базова методологічна основа наукового дослідження – прикладні матеріали та спостереження за актуальними кейсами (2014–2018 рр.). Перебіг подій російсько-українського конфлікту, який триває у відкритому форматі гібридної війни з 2014 року, засвідчив, що традиційні інструменти сучасного інтернет-маркетингу можуть доволі ефективно застосовуватися для вирішення завдань, притаманних інформаційним протистоянням. Зокрема, це стосується забезпечення реалізації базового інформаційного процесу із такими типовими завданнями, як створення, поширення, зберігання та пошук інформаційних матеріалів (так званий контент). Безпосередньо в статті розглядаються такі мережеві інструменти, як таргетинг (із ключовими різновидами), контекстна реклама, методи оцінки ефективності за СТR та мобільний маркетинг (стільниковий зв’язок, месенджери). Представляються конкретні факти (у форматі прикладних кейсів) та розкриваються можливості їх практичного використання. Наукова новизна дослідження полягає в тому, що вперше у вітчизняній науковій практиці питання управління інформаційними процесами у соціальних онлайн-мережах, у межах проблематики інформаційних війн, аналізується в контексті використання типових інтернет-маркетингових інструментів. Представлені в статті результати наукового дослідження дають можливість готувати необхідні методологічні матеріали для здійснення навчання за профілем (у відповідних вишах та на спеціалізованих курсах), розробляти практичні рекомендації для профільних фахівців, а також здійснювати подальші наукові (прикладні та теоретичні) дослідження в цьому напрямку.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інформаційні технології; інтернет-маркетинг; інформаційні війни; соціальні мережі; таргетинг; контекстна реклама; мобільний маркетинг.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: доцент Олександр Васильович Курбан
Дата внесення: 24 Груд 2019 09:17
Останні зміни: 24 Груд 2019 09:17
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30437

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу