Модернізація змісту вищої педагогічної освіти в країнах кавказького регіону (Азербайджан, Вірменія, Грузія)

Федорчук, Ірина Володимирівна (2019) Модернізація змісту вищої педагогічної освіти в країнах кавказького регіону (Азербайджан, Вірменія, Грузія) Кандидат thesis, Житомирський державний університет імені Івана Франка.

[thumbnail of avtoref_Fedorchuk.pdf]
Перегляд
Текст
avtoref_Fedorchuk.pdf

Download (414kB) | Перегляд

Анотація

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.01 – загальна педагогіка та історія педагогіки. – Житомирський державний університет імені Івана Франка, Житомир, 2019. У дисертації в порівняльно-педагогічному аспекті досліджено зміст вищої педагогічної освіти та шляхи його модернізації в Азербайджані, Вірменії, Грузії. Для розкриття організаційних і педагогічних засад вдосконалення зміст розглянуто в контексті ґенези вищої педагогічної освіти в цих країнах на тлі глобальних, суспільно-політичних, економічних та педагогічних детермінант його модернізації. Проаналізовано теоретичні засади модернізації змісту в цих країнах; окреслено напрями його розвитку у форматі провідних тенденцій. Виокремлено нормативний, структурний та дидактичний аспекти модернізації в зазначених країнах. Охарактеризовано особливості проектування змісту вищої педагогічної освіти на основі досліджень, за стандарто орієнтованого та компетентнісного підходів. Простежено теоретичні та регулятивні засади розвитку змісту освіти вчителів в Україні; окреслено перспективність досвіду досліджуваних країн в умовах модернізації вітчизняної вищої педагогічної освіти; обґрунтовано рекомендації щодо використання позитивних надбань Азербайджану, Вірменії, Грузії у вдосконаленні змістового компонента підготовки вчителів в Україні.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: зміст освіти; вища педагогічна освіта; модернізація змісту освіти; Азербайджан; Вірменія; Грузія; бакалавр; магістр
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради у інших ВНЗ
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра іноземних мов
Користувач, що депонує: Ірина Володимирівна Федорчук
Дата внесення: 09 Січ 2020 07:17
Останні зміни: 09 Січ 2020 07:17
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30524

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу