Рівень обізнаності студентів-першокурсників щодо застосування анаболічних стероїдів спортсменами

Неведомська, Євгенія Олексіївна та Буко, Анастасія Янівна (2020) Рівень обізнаності студентів-першокурсників щодо застосування анаболічних стероїдів спортсменами Збірник тез ІІІ Молодіжної науково-практичної конференції з міжнародною участю «Молодий вчений: сучасні тенденції формування та збереження здоров’я людини» 19-20 червня 2020 року, м. Харків.. с. 4-7.

[thumbnail of Неведомська Буко Збірник тез конф.19-20 червня 2020.pdf]
Перегляд
Текст
Неведомська Буко Збірник тез конф.19-20 червня 2020.pdf

Download (747kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://journals.uran.ua/frir_journal

Анотація

Анаболічні стероїди, яких сьогодні налічують понад тридцяти природних і синтетичних похідних тестостерону (чоловічого статевого гормону), стали відомими у світі у тридцятих роках ХХ століття. Тоді передбачалося, що ці речовини будуть використовуватися виключно в медичних цілях, однак їх стали застосовувати у спорті зовсім з іншою метою. На сьогодні відомо понад десяти найменувань анаболічних стероїдів, які використовують спортсмени. За статистикою 80 – 90% професійних спортсменів, що займаються бодібілдингом, важкою атлетикою, пауерліфтингом, застосовують анаболічні стероїди. Від 30 до 60% аматорів, що тренуються у фітнес – клубах, також вживають анаболіки. Безліч Інтернет сайтів повідомляють про швидкий позитивний вплив стероїдів на розвиток м’язової тканини та посилення статевого потягу, але практично немає інформації про серйозні негативні ефекти. Метою дослідження було встановлення рівня обізнаності студентів-першокурсників Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка щодо застосування анаболічних стероїдів спортсменами.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: стероїди; анаболічні стероїди; статеві гормони; тестостерон
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичної терапії та ерготерапії
Користувач, що депонує: Доцент Євгенія Олексіївна Неведомська
Дата внесення: 22 Черв 2020 14:56
Останні зміни: 22 Черв 2020 14:56
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31538

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу