Соціальна профілактика повторної злочинності підлітків, які перебувають у конфлікті з законом

Суліцький, Вадим Володимирович та Конопацька, Юлія Володимирівна (2020) Соціальна профілактика повторної злочинності підлітків, які перебувають у конфлікті з законом In: Перспективні напрямки розвитку сучасних педагогічних і психологічних наук, Харків.

[thumbnail of V_Sulitskiy_Yu_Konopatska_IL_KUBG.pdf]
Перегляд
Текст
V_Sulitskiy_Yu_Konopatska_IL_KUBG.pdf

Download (4MB) | Перегляд

Анотація

Підлітковий вік як у хлопців, так і в дівчат характеризується незрілістю суджень, імпульсивністю при сильному бажанні приймати власні рішення, наполягти на своєму; великим впливом референтних груп (бажання підлітку ствердитися в групі, зайняти лідируючі позиції тощо); посиленням статевого потягу; заклопотаністю своєю фізичною привабливістю для протилежної статті. В силу певних негативних ситуацій, умов життя, психологічних травм, стану здоров’я емоційний розвиток і життєвий досвід у юнаків і дівчат буває нетиповим, а відношення до суспільства нереалістичними. Це може бути обумовлено як впливом засобів масової інформації, так і особливостями виховання в сім’ї. У залежності від особистісних соціально-психологічних моральних якостей, що сформовані у період раннього дитинства в родині та впливом оточення однолітків, в якому він перебуває, формують у підлітку ставлення до законів, людей, суспільства, норм моралі тощо.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: засуджені; конфлікт з законом; повторна злочинність; пробація; пробаційні програми
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: доцент Вадим Володимирович Суліцький
Дата внесення: 25 Черв 2020 06:15
Останні зміни: 25 Черв 2020 06:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31553

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу