Відгук офіційного опонента Мочернюк Н.Д. на дисертацію Бітківської Г.В. "Сучасний український літературний журнал як інтермедіальний текст"

Бітківська, Галина Володимирівна (2020) Відгук офіційного опонента Мочернюк Н.Д. на дисертацію Бітківської Г.В. "Сучасний український літературний журнал як інтермедіальний текст" Доктор thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of ВIДГУК_Мочернюк.pdf]
Перегляд
Текст
ВIДГУК_Мочернюк.pdf

Download (466kB) | Перегляд

Анотація

У дисертації вперше в українському літературознавстві здійснено комплексний аналіз сучасного українського літературного журналу крізь призму інтермедіальності; створено й обґрунтовано теоретичну модель сучасного українського літературного журналу як інтермедіального тексту та запропоновано її конкретизацію через типологію метафоричних моделей; введено в літературознавчий дискурс поняття «інтермедіальний текст»; відрефлектовано літературний журнал як особливу форму, яка уможливлює публікацію різних за жанром, модусом і стилем творів у спільному дискурсивному просторі для висвітлення розвитку літературного процесу.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Доктор)
Ключові слова: українська література, теорія літератури, міждисциплінарність, інтермедіальність, теорія інтермедіальності, літературний журнал, інтермедіальний текст, теоретична модель, геокультурні трансгресії, український текст, польський текст.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 04 Вер 2020 10:06
Останні зміни: 04 Вер 2020 10:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31722

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу