Підготовка вчителів до використання дистанційних технологій у післядипломній освіті

Воротникова, Ірина Павлівна (2020) Підготовка вчителів до використання дистанційних технологій у післядипломній освіті Колективна (три і більше авторів). Екстрене дистанційне навчання в Україні: Колективна монографія. Вид-во КП «Міська друкарня», Харків.

[thumbnail of Vorotnykova monogr Kucharenko.pdf]
Перегляд
Текст
Vorotnykova monogr Kucharenko.pdf - Опублікована версія

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://dl.khadi.kharkov.ua/pluginfile.php/76494/mo...

Анотація

У статті проаналізовано стан розвитку дистанційного навчання до карантину в Інституті післядипломної освіти міста Києва, наведено досвід запровадження дистанційних технологій у післядипломній освіті міста Києва в умовах карантинних обмежень, проаналізовано потребу вчителів до карантину в онлайн навчанні та під час карантину, иділено задачі післядипломної освіти щодо професійного розвитку вчителів до запровадження дистанційних технологій. Наведено статистичні дані опитування 4832 вчителів столиці України Освітньою агенцією міста Києва щодо потреб у підвищенні професійного рівня з питань впровадження дистанційних технологій навчання та часу витраченого вчителями на самоосвіту підчас карантину. Установлено, що важливими аспектами успішної реалізації дистанційного навчання для післядипломної освіти є: наявність нормативно-правової бази, яка відповідає вимогам часу; неперервна співпраця з партнерами й учасниками післядипломної освіти (учителі, керівники закладів освіти, методичні служби, управління та Департамент освіти і науки), наявність систем управління дистанційним навчанням й ефективне використання сайту організації; необхідність створення стратегічного плану впровадження ІКТ в освітній процес і положень, які регулюють використання та створення електронних освітніх ресурсів для дистанційного навчання; співпраця викладачів інституту та Центру інформаційних технологій з питань технічної підтримки, консультацій і розміщення дистанційних модулів на платформі закладу; підвищення рівня цифрової компетентності викладачів інституту післядипломної освіти, адаптивність до змін і запровадження змішаного навчання в умовах карантинних обмежень.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Додаткова інформація: Кухаренко В.М., Бондаренко В.В. Екстрене дистанційне навчання в Україні: Монографія / За ред. В.М. Кухаренка, В.В. Бондаренка – Харків:. Вид-во КП «Міська друкарня», 2020. – 409 с.
Ключові слова: дистанційне навчання; підвищення кваліфікації вчителів; післядипломна освіта
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра природничо-математичної освіти і технологій
Користувач, що депонує: І.П. Воротникова
Дата внесення: 26 Жов 2020 14:20
Останні зміни: 26 Жов 2020 14:20
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31740

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу