Підготовка майбутніх педагогів до застосування цифрових технологій у процесі раннього навчання іноземних мов

Соломаха, Анжеліка Вікторівна та Кошарна, Наталія Володимирівна (2020) Підготовка майбутніх педагогів до застосування цифрових технологій у процесі раннього навчання іноземних мов Educological discourse (3(30)). с. 107-122.

[thumbnail of Стаття.pdf]
Перегляд
Текст
Стаття.pdf

Download (877kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена питанню підготовки майбутніх педагогів до застосування цифрових технологій у процесі раннього навчання іноземних мов. У процесі дослідження доведено, що майбутній педагог з раннього навчання іноземних мов у сучасному світі повинен бути готовим і спроможним застосовувати цифрові технології для навчання дітей;для налагодження педагогічної співпраці з колегам в межах свого навчального закладу, своєї країни та зарубіжними колегами;для налагодження інтерактивної співпраці з дітьми закладу дошкільної освіти та учнями початкової школи; опанувати методику пошуку необхідної освітньої інформаціїв Інтернеті та методикою безпечної роботи з цифровим контентом тощо. У дослідженні брали участь 44 студенти ІІІ курсу першого (бакалаврського) рівнявищої освіти, спеціальностей “Початкова освіта” та “Дошкільна освіта”, Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка. У статті представлено результати анкетування студентів, визначено стан інформаційної грамотності; можливості володіння методикою пошуку в Інтернеті та роботі з цифровим контентом; готовність до педагогічної співпраці за допомогою цифрових технологій; готовності студентів до застосування цифрових технологій в процесі раннього навчання дітей іноземній мові. У процесі проведення дослідження було оновлено засоби формування іншомовної комунікативної компетентності в межах дисципліни “Іноземна мова з методикою навчання”, а саме, відбулося системне застосування цифрових технологій, серед яких лексичні онлайн-тренажери, навчальні відео, інтерактивні ігри для опрацювання лексико-граматичного матеріалу тощо. За результатами дослідження визначено подальші шляхи формування готовності студентів педагогічних спеціальностей до застосування цифрових технологій у процесі раннього навчання іноземної мови.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дошкільна освіта; раннє навчання іноземних мов; підготовка майбутніх вчителів; початкова освіта; сучасні засоби навчання; цифрові технології
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 02 Лист 2020 12:41
Останні зміни: 02 Лист 2020 12:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32421

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу