Автореферат - Система забезпечення якості професійної підготовки майбутніх вчителів у Республіці Польща та в Україні

Біляковська, Ольга Орестівна (2020) Автореферат - Система забезпечення якості професійної підготовки майбутніх вчителів у Республіці Польща та в Україні Доктор thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of 2020_11_03 Автореферат Біляковська1_на сайт ун-ту.pdf]
Перегляд
Текст
2020_11_03 Автореферат Біляковська1_на сайт ун-ту.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У дисертації здійснено цілісний науковий аналіз проблеми забезпечення якості професійної підготовки вчителів у Республіці Польща та в Україні. З’ясовано стан досліджуваної проблеми у педагогічній теорії і практичній діяльності закладів вищої освіти; виконано порівняльний аналіз базових понять дослідження у польському та українському науковому просторі; на основі системного підходу виокремлено зовнішню та внутрішню системи забезпечення якості професійної підготовки майбутніх учителів; розкрито концепцію порівняльного дослідження систем забезпечення якості професійної підготовки майбутніх учителів; визначено та обґрунтовано критерії порівняння систем забезпечення якості професійної підготовки майбутніх учителів (нормативно-правовий, змістово-процесуальний, організаційно-специфічний). Зроблено порівняльний аналіз зовнішніх систем забезпечення якості професійної підготовки майбутніх учителів у Республіці Польща та в Україні в контексті нормативно правової бази та агенцій, діяльність яких спрямована на забезпечення якості вищої освіти, а також внутрішніх систем забезпечення якості професійної підготовки майбутніх учителів обох країн у контексті змісту, організації, моделей, форм і методів професійної підготовки. Визначено перспективні напрями використання в Україні польського досвіду щодо забезпечення якості професійної підготовки майбутніх учителів.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Доктор)
Ключові слова: якість професійної підготовки, якість освіти, майбутні вчителі, зовнішня система, внутрішня система, порівняльний аналіз, Республіка Польща, Україна.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 06 Лист 2020 07:27
Останні зміни: 16 Лист 2020 10:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32486

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу