Гендерна освіта та гендерне виховання дітей старшого дошкільного віку як соціально-психологічна та педагогічна проблема

Мельниченко, Ольга Володимирівна та Биковська, Світлана Сергіївна (2020) Гендерна освіта та гендерне виховання дітей старшого дошкільного віку як соціально-психологічна та педагогічна проблема Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації.

[thumbnail of O_Melnychenko_S_Bykovska_TPRNOUF_64_PI.pdf]
Перегляд
Текст
O_Melnychenko_S_Bykovska_TPRNOUF_64_PI.pdf

Download (391kB) | Перегляд

Анотація

У статті зроблено аналіз впровадження гендерного підходу в закладах дошкільної освіти, обґрунтувано та описано модель гендерного виховання дітей старшого дошкільного віку. Автор приділяє особливу увагу дослідженню впливу гендерних стереотипів на процес соціалізації особистості дитини старшого дошкільного віку, співпраці батьків та педагогів у процесі гендерного виховання, а також готовності педагогічних працівників до реалізації гендерного підходу в освітній процес.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Гендерний підхід; гендерні стереотипи; гендерне виховання; модель гендерного виховання; діти дошкільного віку.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Статті у науково-методичних та методичних виданнях
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Людмила Леонідівна Хоружа
Дата внесення: 19 Лист 2020 13:10
Останні зміни: 19 Лист 2020 13:10
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32791

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу