Культурно-мистецький простір полонених вояків-українців у таборі Фрайштадт (Австро-Угорщина) у 1915-1918 рр.

Срібняк, Ігор Володимирович та Срібняк, Мілана Ігорівна (2020) Культурно-мистецький простір полонених вояків-українців у таборі Фрайштадт (Австро-Угорщина) у 1915-1918 рр. Колективна (три і більше авторів). Człowiek, etnos, naród w historii świata: monograph . Międzynarodowy konsorcium naukowo-edukacyjny im. Luciena Febvra, Warszawa-Paryż.

[thumbnail of I_Sribnyak_M_Sribniak_CEN_258-270_2020_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribnyak_M_Sribniak_CEN_258-270_2020_IFF.pdf

Download (51MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://pritsak-center.com/; https://iff.kubg.edu.u...

Анотація

Розглянуто основні прояви культурно-мистецького життя полонених вояків-українців у таборі Фрайштадт (Австро-Угорщина) у 1915-1918 рр. Доведено, що таборовий театр завдяки діяльності Драматичного товариства ім. І.Котляревського дуже ефективно сприяв процесу національного освідомлення полонених українців. Надзвичайно важливим було те, що в кожній виставі актори-аматори звертались до таборового загалу з українським словом, пропонуючи своїм землякам кращі зразки національного театрального мистецтва. Таким чином театр (разом з таборовим хором і оркестром) стали одними з найефективніших засобів національно-патріотичного виховання полонених, доповнюючи роботу освітніх курсів та різних гуртків, що врешті-решт дозволило виплекати в таборі Фрайштадт чисельну когорту відданих Батьківщині українських громадян. Драматичне товариство повною мірою виконало свої головні завдання – розбуджувати засобами мистецтва любов до рідного краю у полонених та плекати їх національну свідомість, поширювати українську театральне і музичне мистецтво далеко поза межами України.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: театр; полонені українці; вистава; п’єса; хор; оркестр; табір Фрайштадт; Австро-Угорщина
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 04 Груд 2020 06:36
Останні зміни: 04 Груд 2020 06:36
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33288

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу