Дидактична сутність поняття "підхід": генеза, трактування, функціональність, ієрархізація, класифікація

Мієр, Тетяна Іванівна (2020) Дидактична сутність поняття "підхід": генеза, трактування, функціональність, ієрархізація, класифікація Вісник КНУ імені Тараса Шевченка. серія: педагогіка, 12 (2). с. 35-39. ISSN 2415-3699

[thumbnail of Miyer_T_DSPPGTFLK.pdf]
Перегляд
Текст
Miyer_T_DSPPGTFLK.pdf

Download (815kB) | Перегляд

Анотація

Досліджено становлення дидактичної сутності поняття «підхід».Виявлено значущість наукового підходу, як противаги надпредметним підходам та підходам теїзму й деїзму, для процесу формування смислового поля понять «підхід». Виокремлено спільне й відмінне у змісті тлумачень цього поняття, які наведено у філософських, педагогічних, психологічних та словникових джерелах. Визначено морфологічний, лексичний, структурний, функціональний і аксіоматичний чинники та з їх дотриманням упорядковано поняття «підхід» серед складників дидактичного інструментарію. Описано підходи в освіті й підходи до організації навчання та класифіковано їх за спрямованістю використання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: підхід; підхід в освіті; підхід до організації навчання; науковий підхід; мета; зміст; метод; парадигма; принцип; форма організації процесу навчання; форма організації навчальної діяльності.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра початкової освіти
Користувач, що депонує: Олена Іванівна Агоста
Дата внесення: 23 Груд 2020 10:37
Останні зміни: 23 Груд 2020 10:37
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33906

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу