Концепт «перфекціонізм» у свідомості науково-педагогічного персоналу вищої школи

Грубі, Тамара Валеріївна та Середа, Олена Юріївна (2020) Концепт «перфекціонізм» у свідомості науково-педагогічного персоналу вищої школи In: XV Міжнародна науково-практична конференція "Психолінгвістика в сучасному світі - 2020", 22-23 жовтня, 2020 р., м. Переяслав.

[thumbnail of 14] Текст
14 - Опублікована версія

Download (3kB)
Офіційне посилання: https://psycholing-conference.com/index.php/confer...

Анотація

Дослідження перфекціонізму викладачів є доволі актуальним через інтеграцію вищої школи до європейського освітнього простору та переходу до нової модернізованої моделі вищої освіти. Це зумовлює бажання бути кращими, висуває нові та сприяє появі перфекціонізму. В літературі не існує єдиної концептуальної бази і через це відсутній єдиний, цілісний та остаточний термін. Використовуючи авторську анкету, що передбачала дописування незакінчених речень на бланку з інструкцією та контент-аналіз отриманих результатів, автори розподілити відповіді респондентів на декілька груп «Прагнення до ідеалу та досконалості», «Віра в те, що ідеал може та мусить бути досягнутим», «Бажання виконувати діяльність ідеально», «Переконання, що недосконалий результат роботи неприйнятний», «Хворобливе прагнення до досконалості», «Прагнення до самовдосконалення», «Схильність людини пред’являти до оточуючих та до себе високі стандарти», «Порядок та організованість»

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: перфекціонізм; викладачі; ідеал; вдосконалення
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра практичної психології
Користувач, що депонує: доцент Тамара Валеріївна Грубі
Дата внесення: 05 Січ 2021 13:45
Останні зміни: 05 Січ 2021 13:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/34114

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу