Онлайн-захист дипломного проекту: платформа, інструменти, презентація

Горбенко, Галина Василівна та Нетреба, Маргарита Миколаївна та Ужанська, Тетяна Іллівна (2020) Онлайн-захист дипломного проекту: платформа, інструменти, презентація ICERI2020 Proceedings. с. 2569-2574.

[thumbnail of HORBENKO2020DIP] Текст
HORBENKO2020DIP

Download (20kB)

Анотація

Презентація дипломного проекту та захист - це ключові кроки до здобуття диплому про підвищення кваліфікації. Оскільки дипломний проект демонструє рівень професійної підготовки випускника, їх здатність використовувати отримані знання для вирішення практичних завдань. Також він демонструє отримані професійні компетентності, здібності критичного та творчого мислення, здатність відстоювати свою думку щодо готового проекту. Тим не менше, дипломний проект повинен бути не тільки закінчений, але і захищений. Випускник захищає свій дипломний проект через презентацію та виступ. Традиційні захисти дипломів в українських закладах вищої освіти проходять в аудиторіях. Студенти виходять на подіуми та виступають зі своїми промовами, після чого ілюстровані презентації. Але у випадку заходів із карантину COVID-19 цей традиційний захист громадськості було змінено: у 2020 році бакалаври вперше захистили свої дипломні проекти через платформи відеозв’язків та відеоконференцій. Інтернет-захист дипломного проекту став своєрідним експериментом в українській системі вищої освіти. На сьогоднішній день презентація дипломної роботи в Інтернеті є не просто однією з альтернатив в умовах пандемії, а ключовим форматом спілкування в майбутньому. Вимушені зміни допомагають студентам захищати свої проекти. Крім того, ця ситуація дає їм можливість розвивати свої навички онлайн-виступів та презентацій та посилювати свої захисні виступи за допомогою мультимедійних презентацій. Метою статті є дослідження специфічного характеру онлайн-захисту диплом бакалавра за освітньо-професійною програмою «Реклама та зв’язки з громадськістю» як двостороння справа між Київським університетом імені Бориса Грінченка та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Матеріали даного дослідження відповідають на наступні питання: як адаптуватися до нового формату дистанції; як презентувати проект за допомогою онлайн-інструментів; яку платформу (Zoom, ClickMeeting або Hangouts) слід обрати для дипломних проектів в Інтернеті; які інструменти є найбільш підходящими для створення оригінальних мультимедійних презентацій; яку структуру / композицію повинна мати презентація. Результати дослідження підтверджують, що захист в Інтернеті був успішним, і цей новий формат не заважав студентам представляти свої дипломні проекти змістовно та конструктивно. Обрані платформи забезпечували постійний двосторонній зв'язок між студентами та членами екзаменаційної комісії. Ми вважаємо, що така практика стане поштовхом для реалізації дипломних проектів державного захисту в Інтернеті в українських вищих навчальних закладах. Такий вид захисту через сучасні комп’ютерні технології та Інтернет буде дозволений тим студентам, які бажають. Цей інноваційний формат дипломного захисту в Інтернеті дозволить роботодавцям оцінити рівень професійних знань та навичок майбутніх фахівців через призму своїх дипломних проектів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дистанційна освіта; захист через Інтернет; дипломний проект; платформа; презентація.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: Альона Павлівна Драч
Дата внесення: 31 Груд 2020 08:29
Останні зміни: 31 Груд 2020 08:29
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/34187

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу