Попередження дискалькулії у дітей першого класу з тяжкими порушеннями мовлення

Бабич, Наталія Миколаїівна та Ковтун, Марія Олегівна (2020) Попередження дискалькулії у дітей першого класу з тяжкими порушеннями мовлення In: Міжнародна науково-практична конференція "Психологія і педагогіка на сучасному етапі розвитку наук: актуальні питання теорії і практики", 18-19 грудня 2020 року, Україна, м. Одеса.

[thumbnail of N_Babych_M_Kovtyn_PPNERN_IL.pdf]
Перегляд
Текст
N_Babych_M_Kovtyn_PPNERN_IL.pdf

Download (947kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://pifp.org.ua/index.php/uk/conference

Анотація

Засвоєння системи математичних уявлень надає якісний вплив на весь хід психічного розвитку дітей, адже має складну психофізіологічну і психологічну структуру, забезпечується спільною роботою різних аналізаторів. Формування і розвиток функцій рахунку тісно пов'язане з мовленням, яке, включаючись в його структуру. Труднощі в опануванні математичними уміннями на початковому рівні навчання в школі спостерігаються як у дітей з типовим розвитком, так і у дітей з різними дисфункціями. Серед порушень в опануванні математичними поняттями у дітей із тяжкими порушеннями мовлення виділяють дискалькулію. Саме про попередження окреслених порушень йде мова в цій статті.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: дискалькулія; дисфункції; математичне мовлення; діти з тяжкими порушеннями мовлення
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Наталія Миколаївна Бабич
Дата внесення: 05 Січ 2021 13:58
Останні зміни: 05 Січ 2021 13:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/34222

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу