Навички ХХІ століття в контексті забезпечення якості професійної підготовки педагога

Куземко, Леся Валентинівна (2020) Навички ХХІ століття в контексті забезпечення якості професійної підготовки педагога Педагогічна освіта: теорія і практика. Психологія. Педагогіка (34(2)). с. 28-33. ISSN 2311–2409; 2312–2009

[thumbnail of L_Kuzemko_PETP_34_IS.pdf]
Перегляд
Текст
L_Kuzemko_PETP_34_IS.pdf

Download (267kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://pedosvita.kubg.edu.ua/index.php/journal

Анотація

У статті наголошується на важливості формування навичок ХХІ століття у майбутніх педагогів для забезпечення якісної професійної підготовки. Розкрито результати теоретичного вивчення нормативних документів в галузі вищої освіти в Україні й зарубіжних праць щодо формування загальних і фахових компетентностей вчителів початкових класів та вихователів закладів дошкільної освіти. У результаті наукових розвідок виокремлено навички, які забезпечують компетентнісну підготовку студентів педагогічних спеціальностей в закладі вищої освіти, а саме: критичне мислення, цифрові навички та навички співпраці. Відповідно до розроблених критеріїв особистісно-професійного саморозвитку педагога (ціннісно мотиваційного, когнітивного, діяльнісного), визначено рівні (базовий, середній і високий) та показники сформованості виокремлених навичок у студентів першого курсу спеціальностей «Дошкільна освіта» і «Початкова освіта» Київського університету імені Бориса Грінченка. Наведено результати емпіричного дослідження щодо формування навичок ХХІ століття у процесі професійної підготовки педагога та розкрито методичні рекомендації щодо їхнього розвитку.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: критичне мислення; навички ХХІ століття; професійна підготовка майбутніх педагогів; навички співпраці; цифрові навички; якість професійної освіти.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра освітології та психолого-педагогічних наук
Користувач, що депонує: Леся Валентинівна Куземко
Дата внесення: 03 Бер 2021 10:28
Останні зміни: 03 Бер 2021 10:28
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/34984

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу