Закони інноваційно-цифрового розвитку економіки країни: глобалізаційний аспект

Краус, Катерина Миколаївна та Краус, Наталія Миколаївна (2021) Закони інноваційно-цифрового розвитку економіки країни: глобалізаційний аспект In: IV Міжнародна науково-практична конференція “Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні”, 12 березня 2021, Вінниця: ВНТУ.

[thumbnail of Kraus_zakony_innovatsiinoho_2021.pdf]
Перегляд
Текст
Kraus_zakony_innovatsiinoho_2021.pdf

Download (955kB) | Перегляд

Анотація

Автори у своєму дослідженні розглядають два закони інноваційно-цифрового розвитку, серед яких – закон формування глобальної інноваційної цивілізації і закон глобальної ринкової інтеграції сфери інновацій та цифрової глобалізації національних економік. Арґументовано, що перший із законів реалізується в трьох напрямках: інтенсивне формування нового суспільно-технологічного способу виробництва, глобальний простір інновацій та “цифри” – новий інституційно-організаційний формат в постіндустріальний період розвитку людських економічних взаємовідносин, природний інноваційно-цифровий розвиток спрямований як на цифрову глобальність, так і на інноваційну локальність. Доводиться, що другий закон інноваційно-цифрового розвитку економіки країни проявляється у таких аспектах: шеренгова економіка, синергія взаємодії, інтернаціоналізація інноваційних економік, транснаціоналізація.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: економічний закон; інноваційно-цифровий розвиток; глобалізаційний аспект
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: Катерина Миколаївна Краус
Дата внесення: 22 Бер 2021 07:30
Останні зміни: 22 Бер 2021 07:30
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/35429

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу