Зв’язок духовності за рисами характеру з вживанням алкоголю та ставленням до куріння хворих і здорових людей

Савченко, Валентин Михайлович та Харченко, Галина Дмитрівна та Тимчик, Олеся Володимирівна (2021) Зв’язок духовності за рисами характеру з вживанням алкоголю та ставленням до куріння хворих і здорових людей Матеріали VIII Міжнародної науково-практичної онлайн - конференції.. с. 117-122.

[thumbnail of Savchenko_Charchenko_Tymchyk_Stattia_Zviazok_dushovnosti_FZFVS.pdf] Текст
Savchenko_Charchenko_Tymchyk_Stattia_Zviazok_dushovnosti_FZFVS.pdf

Download (890kB)
Офіційне посилання: https://ddpu.edu.ua/index.php/navihatsiia-3/nauka-...

Анотація

Метою дослідження було встановити зв’язок духовності за рисами характеру з вживанням алкоголю та ставленням до куріння хворих і здорових людей. Обстежено 574 особи. Чоловіків було 312 (54.36%), жінок ‒ 262 (45.64%) осіб. Середній вік обстежених становив (M±S) 35.08±17.79 років. Шляхом опитування вивчено рівень духовності за рисами характеру (М.С. Гончаренко і співавт., 2009), встановлено регулярність вживання будь-якого алкогольного напою та ставлення обстежених до куріння. У третини (33.10%) обстежених виявлено найнижчий початковий рівень духовності за рисами характеру. Найвищий рівень духовності частіше реєструвався у хворих людей, ніж у здорових. Більш високий рівень духовності за рисами характеру був властивий особам, які зараз алкоголь не вживають, але раніше вживали часто.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: здоров’я; духовність; алкоголь; статистичні відомості; фізіологічні особливості
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичної терапії та ерготерапії
Користувач, що депонує: Олеся Володимирівна Тимчик
Дата внесення: 07 Квіт 2021 07:02
Останні зміни: 07 Квіт 2021 07:02
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/35470

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу