Система підготовки майбутнього-педагога до організації суб'єкт-суб'єктивної взаємодії з учнями

Донченко, Ольга Сергіївна та Драганова, Юлія Валеріївна та Ліннік, Олена Олегівна та Лопатіна, Ганна Олександрівна та Пахомова, Наталія Георгіївна та Ревуцька, Олена Володимирівна та Сербова, Ольга Вікторівна та Синиця, Аліна Олександрівна та Сизко, Ганна Іванівна та Старинська, Олена Віталіївна та Сущинська, Тетяна Сергіївна та Томіч, Лілія Миколаївна та Цибуляк, Наталя Юріївна (2016) Система підготовки майбутнього-педагога до організації суб'єкт-суб'єктивної взаємодії з учнями Колективна (три і більше авторів). Стратегії підготовки фахівців у вищих навчальних закладах до роботи з дітьми в сучасному освітньому просторі : колективна монографія. Ткачук О.В., Запорізька обл., м. Бердянськ.

[thumbnail of O_LINNIK_SPMPDOSSVZU_2016_PI.pdf] Текст
O_LINNIK_SPMPDOSSVZU_2016_PI.pdf

Download (835kB)

Анотація

У статті обґрутовано різнорівневе методологічне підґрунтя та концептуальні засади професійної підготовки майбутнього вчителя до організації суб’єкт-суб’єктної взаємодії з учнями. Здійснено логіко-семантичний і психолого-педагогічний аналіз поняття «суб’єкт-суб’єктна взаємодія», визначено форми та рівні педагогічної взаємодії. Спроектовано систему підготовки майбутнього вчителя до організації суб’єкт-суб’єктної взаємодії з учнями, яка уможливлює особистісно смислове наповнення змісту професійної педагогічної підготовки та складається з цілепрогностичного, проективного, конструктивного, комунікативного, організаційного, оцінювально-коригувального компонентів. Доведено ефективність розробленої технології реалізації системи, представленої єдністю концептуального, змістового й процесуального компонентів, орієнтованої на забезпечення діалогу на різних рівнях взаємодії в професійно зорієнтованому середовищі ВНЗ, поетапне формування суб’єктної позиції майбутнього вчителя у вимірах права вибору індивідуальної траєкторії розвитку; застосування текстів як засобу проблематизації змісту підготовки майбутнього вчителя; забезпечення в програмі педагогічної практики завдань дослідно-рефлексивного характеру.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: професійна підготовка вчителя; суб’єктна позиція; суб’єкт-суб’єктна взаємодія; готовність майбутнього вчителя до організації суб’єкт-суб’єктної взаємодії з учнями; професійно зорієнтоване освітнє середовище ВНЗ; система підготовки майбутнього вчителя до організації суб’єкт-суб’єктної взаємодії з учнями.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра початкової освіти
Користувач, що депонує: Олена Іванівна Агоста
Дата внесення: 08 Квіт 2021 13:15
Останні зміни: 08 Квіт 2021 13:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/35511

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу