Педагогічні умови формування шанобливого ставлення у дітей 5-го року життя до дорослих засобом української казки

Карнаухова, Антоніна Валеріївна (2021) Педагогічні умови формування шанобливого ставлення у дітей 5-го року життя до дорослих засобом української казки Колективна (три і більше авторів). Priority areas for development of scientific research: domestic and foreign experience: collective monograph. Publishing House “Baltija Publishing”, Riga, Latvia, Riga, Latvia.

[thumbnail of A_Karnaukhova_PCftFoRAiCH_2021.pdf] Текст
A_Karnaukhova_PCftFoRAiCH_2021.pdf
Restricted to Тільки зареєстровані користувачі

Download (356kB)

Анотація

У сучасному суспільстві відбуваються соціальні та культурні зміни, які характеризують сучасний стиль формування людських стосунків, змінюючи моделі міжособистісної взаємодії. Ці процеси проникають навіть на рівень відносин між дітьми дошкільного віку та дорослими (батьками, педагогами та іншими дорослими), з якими вони взаємодіють. Батьки, як засновники позитивного сімейного мікроклімату, формують у дітей ціннісні орієнтації та моральні норми, виховують у них особисті якості, щоб поступово займатися соціальною діяльністю. Інститут сім'ї потребує педагогічної підтримки з самого першого навчального закладу - закладу дошкільної освіти, зокрема з боку вихователя дошкільного навчального закладу, у питаннях вибору ефективних та відповідних освітніх технологій у моральній сфері. З огляду на це існує потреба в науковому обґрунтуванні та методичному забезпеченні навчально-виховного процесу, спрямованого на формування особистості дитини дошкільного віку в адекватній моделі міжособистісної взаємодії, в якій дитина є суб’єктом реальних відносин, що встановлюються та розвиваються основа моральних цінностей. формування шанобливого ставлення у дітей 5-го року життя до дорослих.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: педагогічні умови; діти дошкільного віку; засоби; українська народна казка
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Кафедра Дошкільної освіти
Дата внесення: 23 Квіт 2021 06:16
Останні зміни: 23 Квіт 2021 06:17
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/35953

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу