Семантичні контрасти сталих виразів про роботу та лінь (компаративний аналіз українських, російських, англійських та іспанських паремій)

Чернецька, Надія Валеріївна (2020) Семантичні контрасти сталих виразів про роботу та лінь (компаративний аналіз українських, російських, англійських та іспанських паремій) Studia Philologica (14). с. 92-99. ISSN 2412-2491

[thumbnail of N.Chernetska_SPH.pdf] Текст
N.Chernetska_SPH.pdf - Опублікована версія

Download (4MB)
Офіційне посилання: https://doi.org/10.28925/2311-2425.2020.1414

Анотація

У статті виконано компаративний аналіз фразеологізмів семантичного поля «праця» – «бездіяльність, неробство та марнування часу»; простежено основні моделі формування фразеологізмів у різних народів на різних мовах: українській, російській, англійській та іспанській. На основі аналізу фразеологічих одиниць в різних мовах, автор дійшов висновку, що в процесі передачі фразеологізмів на мову перекладу, суттєву роль відіграють семантичний, прагматичний, синтаксичний і національно-культурний фактори. Їх врахування є необхідним в здійсненні належного перекладу паремій.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: паремія; прислів’я; фразеологічна одиниця; фразеологізм; компаративний аналіз; концепт «праця»; концепт «лінь».
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Статті у періодичних наукових виданнях Університету, які не включені до затвердженого Переліку МОН України (не входять до категорії Б)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: Надія Валеріївна Чернецька
Дата внесення: 19 Трав 2021 13:13
Останні зміни: 21 Трав 2021 08:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36414

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу