До визначення поняття «виконавський образ»

Локтіонова-Ойцюсь, Олександра Олександрівна (2020) До визначення поняття «виконавський образ» Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв : наук. журнал № 4., 4 (4). с. 1-5. ISSN 2226-3209

[thumbnail of O_Loktionova-Oitsius_VNAKKIM_4_KUBG.pdf] Текст
O_Loktionova-Oitsius_VNAKKIM_4_KUBG.pdf

Download (489kB)
Офіційне посилання: http://journals.uran.ua/visnyknakkkim/article/view...

Анотація

Мета роботи: визначення й характеристика поняття «виконавський образ». Методологія дослідження полягає у застосуванні загальних принципів наукового пізнання, які відповідають сучасному мистецтвознавчому дискурсу. Це зумовило використання методів: системно-аналітичного – для визначення передумов і перспективи аналізу смислових аспектів виконавського образу; порівняльного – для проведення аналогій зі структурно-смисловими параметрами поняття «художній образ»; структурного – для визначення можливої структури виконавського образу, на основі чого визначаються й характеризуються його змістові аспекти. Наукова новизна одержаних результатів полягає у визначенні й характеристиці поняття «виконавський образ», що відкриває нову перспективу в аналізі й дослідженні творчо-виконавської діяльності митця. Висновки. На основі аналізу наукових робіт, структури художнього образу, за допомогою актуалізації системно-аналітичного, порівняльного, структурного методів у дослідженні визначено поняття «виконавський образ» та охарактеризовані його змістові аспекти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: виконавський образ; творчо-виконавська діяльність; художній образ.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра хорового диригування
Користувач, що депонує: Викладач Олександра Олександрівна Локтіонова–Ойцюсь
Дата внесення: 20 Трав 2021 06:35
Останні зміни: 28 Бер 2023 09:26
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36416

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу