Особливості корекції фігури жінок першого зрілого віку засобами шейпінгу з урахуванням типу статури

Кожанова, Ольга Сергіївна та Цикоза, Євгенія Валеріївна та Гудим, Ганна та Пітенко, Сергій Леонідович та Гаврилова, Наталія Григорівна та Александрова, Ольга Олександровна (2021) Особливості корекції фігури жінок першого зрілого віку засобами шейпінгу з урахуванням типу статури спортивна наука та здоров'я людини (1(5)). с. 30-42. ISSN 2664-2069

[thumbnail of Kozhanova_Tsykoza_Pitenko_Gavrilova_Hudym_Alexandrova_FZFVS.pdf] Текст
Kozhanova_Tsykoza_Pitenko_Gavrilova_Hudym_Alexandrova_FZFVS.pdf

Download (1MB)

Анотація

Вплив екологічних і соціальних проблем, нервове перенапруження, м'язова бездіяльність дедалі більше спонукає людей займатися оздоровчим фітнесом, аби зміцнити здоров'я, поліпшити фізичний стан, навчитися боротися зі стресом і позбутися зайвої ваги. Порівняно з іншими видами фітнесу дедалі більшої популярності набувають заняття шейпінгом як ефективний спосіб схуднення і корекції фігури. Хоча шейпінг спочатку розроблявся як система індивідуальних занять, наявна наразі практика проведення занять у групах вимагає пошуку нових підходів у плануванні програм із шейпінгу, проте відсутні дослідження, присвячені підбору засобів, обсягу й інтенсивності занять з урахуванням індивідуальних особливостей статури тих осіб, які займаються спортом.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: оздоровчий фітнес; жінки зрілого віку; шейпінг-програма; корекція фігури; соматотип; ендоморфний тип статури.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: Викладач Євгенія Валеріївна Цикоза
Дата внесення: 07 Черв 2021 06:28
Останні зміни: 07 Черв 2021 06:28
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36554

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу