Технологічні засади підготовки майбутніх магістрів з дошкільної освіти до інноваційної професійної діяльності

Козак, Людмила Василівна (2021) Технологічні засади підготовки майбутніх магістрів з дошкільної освіти до інноваційної професійної діяльності Інноватика у вихованні (13). с. 18-27.

[thumbnail of Kozak_L_V_Technology_nov_IV_13_21_PI.pdf] Текст
Kozak_L_V_Technology_nov_IV_13_21_PI.pdf

Download (303kB)
Офіційне посилання: https://ojs.itup.com.ua/index.php/iiu/issue/curren...

Анотація

У статті обґрунтовано технологічні засади підготовки майбутніх магістрів з дошкільної освіти до інноваційної професійної діяльності. Автором подано авторське тлумачення понять «інноваційна професійна діяльність магістра з дошкільної освіти», «готовність магістра з дошкільної освіти до інноваційної професійної діяльності»; представлено розроблену технологію підготовки майбутніх магістрів з дошкільної освіти до інноваційної професійної діяльності, яка містить концептуальний, змістово-процесуальний, оцінно-результативний компоненти. Концептуальний компонент розкриває провідну ідею, мету, завдання, підходи, принципи підготовки майбутніх магістрів з дошкільної освіти до інноваційної професійної діяльності. Змістово-процесуальний компонент охоплює етапи підготовки майбутніх магістрів з дошкільної освіти до інноваційної професійної діяльності. Оцінно-результативний компонент відображає процедуру оцінювання рівня готовності майбутніх магістрів з дошкільної освіти до інноваційної професійної діяльності та результат такої підготовки. Формування готовності майбутніх магістрів до інноваційної професійної діяльності відбувається у процесі оволодіння інноваційною складовою змісту навчальних дисциплін та виробничої практики, використання технологій проблемного, евристичного, проєктного, контекстного, інтерактивного, змішаного навчання, цифрових сервісів і ресурсів, сучасних форм організації освітнього процесу в закладі вищої освіти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інноваційна діяльність; магістр з дошкільної освіти; готовність до інноваційної професійної діяльності; інноваційна педагогічна технологія; технологія підготовки до інноваційної професійної діяльності.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Л.В. Козак
Дата внесення: 17 Черв 2021 07:32
Останні зміни: 22 Черв 2021 10:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36642

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу