Мережеві зв’язки дворянства Лівобережної України першої половини XIX ст. (за наративними джерелами родини Ґалаґанів)

Будзар, Марина Михайлівна (2020) Мережеві зв’язки дворянства Лівобережної України першої половини XIX ст. (за наративними джерелами родини Ґалаґанів) На межі епох. Південно-східні землі Речі Посполитої від XVII до початку XIX століття. с. 181-192.

[thumbnail of M_ Budzar_NSE_IFF_UG.pdf] Текст
M_ Budzar_NSE_IFF_UG.pdf

Download (332kB)
Офіційне посилання: https://depot.ceon.pl/handle/123456789/19734

Анотація

У статті зроблено спробу розглянути діяльність дворянства одного з регіонів України у складі Російської імперії на основі реконструкції системи комунікацій за джерелами особового походження (ego-документами, авто-наративами). Це щоденники, автобіографічні нотатки, описи подорожей, листування, що відклалися у фамільному архіві Ґалаґанів – одного з відомих родів Лівобережної України. Метою статті є аналіз ролі мережевих зв’язків дворянства Лівобережної України 2 ї чверті XIX ст. у процесах соціалізації, самоідентифікації та соціальної дії.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Лівобережне Україна; дворянство; наративні джерела; соціальна мережа; соціальна дія
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра історії України
Користувач, що депонує: Марина Михайлівна Будзар
Дата внесення: 02 Лип 2021 08:53
Останні зміни: 02 Лип 2021 10:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36724

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу