Теоретичні аспекти управління ризиками підприємства

Сосновська, Ольга Олександрівна та Кузбіт, Євгенія Богданівна (2018) Теоретичні аспекти управління ризиками підприємства Міжнародний науковий журнал "Інтернаука" (11(19)). с. 26-32. ISSN 2520-2057; 2065

Це остання версія цього елемента.

[thumbnail of O_Sosnovska_E_Kuzbit_I_11_FITU.pdf] Текст
O_Sosnovska_E_Kuzbit_I_11_FITU.pdf

Download (710kB)
Офіційне посилання: https://www.inter-nauka.com/issues/economic2018/11...

Анотація

Сучасний розвиток ринкових відносин супроводжується впливом різноманітних факторів нестабільного економічного середовища, що мають як позитивний, так і негативний вплив на господарську діяльність підприємств. Як результат, підприємства функціонують в умовах ризикового бізнес-середовища, яке може завдати значних витрат та мати відповідний вплив на рівень їх економічної безпеки. Сучасний стан економічного розвитку країни, що відбувається в умовах науково-технічного прогресу, глобалізації та економічного відновлення , потребує від українських підприємств проведення аналізу процесів, які відбуваються на внутрішньому та зовнішньому ринках, для забезпечення ефективного ведення бізнесу. Отже, в сьогоднішніх умовах для ефективного ведення господарської діяльності та подальшого розвитку, потрібно своєчасно реагувати на зміни та негативні прояви у зовнішньому та внутрішньому середовищах шляхом застосування ефективних методів ризик-менеджменту на підприємствах. У зв’язку з цим, дослідження теоретичних аспектів управління ризиками підприємства є актуальним питанням. Розібравшись із різними способами та підходами ризик-менеджменту, у підприємства з’являється можливість не просто передбачити зміни, які наближаються, але й підготуватися до них. У статті проведено дискусійний аналіз поняття «управління ризиками підприємства». Наведено класифікацію основних ризиків та надано характеристику групам ризиків залежно від їх можливих проявів та способу їх контролю. Досліджено сутність та специфіку управління ризиками підприємства. На основі систематизації поняття управління ризиками підприємства представлено поетапний процес їх управління,реалізація якого дозволить підприємствам своєчасно ідентифікувати ризики шляхом прийняття раціональних управлінських рішень для підтримання належного рівня їх економічної безпеки.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: підприємство; управління ризиками; класифікація ризиків; етапи управління ризиками; економічна безпека
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Богдан Ігорович Грицеляк
Дата внесення: 08 Лип 2021 06:25
Останні зміни: 08 Лип 2021 06:25
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36777

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу