Генеза англо-американських запозичень у системі німецької мови: характер впливу та основні сфери вживання

Шапочкіна, Ольга Володимирівна (2014) Генеза англо-американських запозичень у системі німецької мови: характер впливу та основні сфери вживання «Сучасний вимір філологічних наук», 50 (2). с. 107-111. ISSN ББК 80я43 УДК 80(063)

Це остання версія цього елемента.

[thumbnail of O_Shapochkina_SVFN_2_GI.pdf]
Перегляд
Текст
O_Shapochkina_SVFN_2_GI.pdf

Download (362kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://www.logos.lviv.ua

Анотація

У статті досліджується генеза англо-американських запозичень у системі німецької мови. Автором виявлено їх позитивний та негативний вплив на мовну систему й окреслено основні сфери вживання англо-американізмів у німецькій мові – техніка, ЗМІ, реклама, мода, музика, торгівля, побутове спілкування, Інтернет-мережа тощо. Зокрема у статті встановлено основну причину вживання великої кількості англо-американських запозичень у німецькій мові – стислість та зручність у вимові, так звана унівресальність.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: англо-американські запозичення; американізми; англіцизм; запозичення; нелітературні варіанти мови; німецька лексика; універсальність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: Богдан Ігорович Грицеляк
Дата внесення: 08 Лип 2021 06:47
Останні зміни: 08 Лип 2021 06:47
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36825

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу