Мовленнєва поведінка персонажів жінок в репрезентації коннцепту FAMILY в драматургічному дискурсі Венді Вассерштайн

Остропальченко, Юлія Володимирівна (2020) Мовленнєва поведінка персонажів жінок в репрезентації коннцепту FAMILY в драматургічному дискурсі Венді Вассерштайн Філологічні студії (14). с. 81-86. ISSN 2412-2491

[thumbnail of МОВЛЕННЄВА ПОВЕДІНКА ПЕРСОНАЖІВ ЖІНОК У РЕПРЕЗЕНТАЦІЇ КОНЦЕПТУ FAMILY В ДРАМАТУРГІЧНОМУ ДИСКУРСІ ВЕНДІ ВАССЕРШТАЙН] Текст (МОВЛЕННЄВА ПОВЕДІНКА ПЕРСОНАЖІВ ЖІНОК У РЕПРЕЗЕНТАЦІЇ КОНЦЕПТУ FAMILY В ДРАМАТУРГІЧНОМУ ДИСКУРСІ ВЕНДІ ВАССЕРШТАЙН)
Y_Ostropalchenko_SP_16_IF.pdf - Опублікована версія

Download (750kB)

Анотація

Стаття присвячена дослідженню і систематизації мовленнєвої поведінки жінок у репрезентації концепту FAMILY в комунікативному просторі персонажів сучасного американського драматургічного дискурсу на прикладі п’єс Венді Вассерштайн. Динаміка гендерних маркерів виявляє тенденції когнітивної системи в аксіологічній парадигмі американського драматургічного дискурсу. Дослідження мовної поведінки суб’єкта в руслі антропоцентричної парадигми дають змогу лінгвістам вивчати процеси, що відбуваються в момент створення мовного явища, у якому відображені культурні, статеві, соціальні та вікові фактори. Будь-який із перерлічених аспектів впливає на комунікативні стратегії суб’єкта, що дає змогу розглядати мовну діяльність мовця з точки зору лінгвокультурологічного, концептуального й гендерного підходів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: драматургічний дискурс; вербалізація; дискурсивний аналіз тексту; концепт
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Статті у періодичних наукових виданнях Університету, які не включені до затвердженого Переліку МОН України (не входять до категорії Б)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра германської філології
Користувач, що депонує: Юлія Володимирівна Остропальченко
Дата внесення: 16 Лип 2021 07:07
Останні зміни: 16 Лип 2021 07:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36906

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу