Стилістичний аспект різдвяного послання Королеви Єлизавети ІІ (25.12.2020)

Гуменюк, Наталя Григорівна (2021) Стилістичний аспект різдвяного послання Королеви Єлизавети ІІ (25.12.2020) Закарпатські філологічні студії (16). с. 70-74. ISSN 2663-4880 (print), 2663-4899 (online)

[thumbnail of N_Humeniuk_ZPh_S_16_21_IF.pdf] Текст
N_Humeniuk_ZPh_S_16_21_IF.pdf

Download (453kB)
Офіційне посилання: http://zfs-journal.uzhnu.uz.ua/index.php/16-2021

Анотація

Подана робота присвячена проблемам використання виразних засобів і стилістичних прийомів у різдвяному дискурсі королеви Єлизавети II 25 грудня 2020 р. У роботі щорічне різдвяне послання королеви Єлизавети II визначається як різдвяний дискурс королеви Єлизавети II з ознаками аргументивного, декларативного та дискурсу заклику до дій із прагма-комунікативними намірами привітати мешканців Великої Британії та Співдружності з нагоди народження Ісуса Христа, проаналізувати та зробити висновки року, що минає, окреслити плани й орієнтири на майбутній рік. Слід зазначити, що традиційний за своєю природою різдвяний дискурс королеви Єлизавети II, який транслюється щороку, має унікальну природу через час, місце свого виникнення, а також завдяки своєму унікальному змісту, що окреслюється проблемами цього дискурсу, унікальній формі його організації, яка визначається компонуванням, використанням декору, музики, відео та фотоматеріалів. Вказується, що складні проблеми коронавірусної хвороби, національної толерантності та християнської моралі згадуються у різдвяному дискурсі – 2020 королеви Єлизавети II. Підкреслюється, що система взаємопов’язаних виразних засобів і стилістичних прийомів використовується, щоб привернути увагу адресата до ідей різдвяного дискурсу – 2020 королеви Єлизавети II, апелюючи до почуттів та емоцій адресата, висуваючи на перший план інформацію, важливу для адресанта, звертаючись до уяви адресата та системи цінностей. Підкреслюється, що використання інтенсифікаторів, антитез, метафор, вставних речень, епітетів, відокремлень, порівнянь, зіставлення, повторень служить як орнамент тексту, а також представляє індивідуальний стиль Її Величності у використанні мовних одиниць з метою реалізації різдвяного дискурсу – 2020 королеви Єлизавети II. Слід зазначити, що перспективним є дослідження інших типів дискурсу Її Величності з акцентом на ідеостилі королеви Єлизавети II.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: стилістичні прийоми; виразні засоби; дискурс; різдвяний дискурс 2020 королеви Єлизавети II; ідеостиль;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології та перекладу
Користувач, що депонує: доцент Наталя Григорівна Гуменюк
Дата внесення: 17 Серп 2021 11:51
Останні зміни: 17 Серп 2021 11:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36964

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу