Формування етнокультурної компетентності майбутнього вчителя музичного мистецтва у вищій школі

Мережко, Юлія Валеріївна та Гмиріна, Світлана Вікторівна (2021) Формування етнокультурної компетентності майбутнього вчителя музичного мистецтва у вищій школі Колективна (три і більше авторів). Pedagogical and psychological science and education: transformation and development vectors: monograph, Baltija Publishing, Ріга, Латвія.

[thumbnail of Y_Merezhko_S_Gmyrina_CM_2021_Ч_2.pdf] Текст
Y_Merezhko_S_Gmyrina_CM_2021_Ч_2.pdf

Download (802kB)

Анотація

Професійна музична освіта в умовах сьогодення набуває все більшого значення в культурному розвитку та духовному вдосконаленні будь-якого суспільства. В такій ситуації музичне мистецтво та освіта, які мають широкий творчий спектр діяльності накладають особливу відповідальність на систему підготовки фахівців мистецького спрямування української держави, відповідно до сучасних вимог і потребують наповнення навчально-виховного процесу глибоким художнім змістом. У різноманітній жанровій структурі музичного мистецтва важливе місце займає народна творчість, тому підготовка висококваліфікованих фахівців зі сформованою етнокультурною компетентністю є однією із пріоритетних завдань вищої музичної освіти. Враховуючи вищезазначене, етнокультурна компетентність майбутнього вчителя музичного мистецтва виступає як вирішальний чинник, який багато в чому визначає якість національної освіти. Саме тому, підвищення рівня національно-свідомих майбутніх вчителів музичного мистецтва – це нагальна потреба сьогодення. В науковій роботі досліджується проблема формування етнокультурної компетентності майбутнього вчителя музичного мистецтва у вищих навчальних закладах України. Актуальність зазначеної проблеми не викликає сумнівів, адже специфіка фахової підготовки майбутніх вчителів музичного мистецтва вимагає безперервної уваги від всіх учасників музично-педагогічного процесу. В дослідженні теоретично узагальнено зміст і сутність означеного феномену, обґрунтовано специфіку фахову підготовку майбутнього вчителя музичного мистецтва у вищій школі.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: етнокультурна компетентність; музичне мистецтво; майбутній вчитель; вища школа
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: Юлія Валеріївна Мережко
Дата внесення: 17 Серп 2021 12:13
Останні зміни: 17 Серп 2021 12:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36973

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу