Управління якістю вищої освіти в умовах євроінтеграційних процесів

Кириленко, Яна Олексіївна та Галіцан, Ольга Анатоліівна та Хіль, Олена Михайлівна (2021) Управління якістю вищої освіти в умовах євроінтеграційних процесів Український педагогічний журнал (2). с. 103-112. ISSN 2411-7420, 2411-1317

[thumbnail of У статті досліджено управління якістю вищої освіти в умовах євроінтеграційних процесів] Текст (У статті досліджено управління якістю вищої освіти в умовах євроінтеграційних процесів)
Y_Kyrylenko_О_Halitsan_О_Khil_UPJ_2_IM_KAEV.pdf - Опублікована версія

Download (856kB)

Анотація

У статті досліджено управління якістю вищої освіти в умовах євроінтеграційних процесів як один із важливих структурних елементів у системі закладів вищої освіти (ЗВО) України в сучасних міжнародних відносинах. Проаналізовано трактування сутності категорії «якість освіти» та досліджено основні характеристики і складові якості освіти, головну мету вищої освіти в Україні та основні реформи для покращання її якості в умовах євроінтеграційних процесів. Досліджено основні пріоритетні напрями державної освітньої політики. Визначено, що головним підґрунтям євроінтеграційних процесів стає збереження загальноєвропейських культурних традицій. Метою роботи є дослідження управління якістю вищої освіти в умовах євроінтеграційних процесів і встановлення основних показників ефективності та результативності діяльності ЗВО. Для досягнення мети визначено такі завдання: у загальних рисах проаналізувати державне управління якістю вищої освіти в умовах євроінтеграційних процесів; проаналізувати сучасний стан нею; визначити основні характеристики та складові якості освіти; запропонувати превентивні заходи щодо реалізації заходів державного управління якістю вищої освіти в умовах євроінтеграційних процесів. При проведенні дослідження використано загальнонаукові й спеціальні методи дослідження, зокрема аналіз і синтез, порівняння, узагальнення та системно-структурний аналіз. У результаті проведеного дослідження встановлено, що основними показниками ефективності та результативності діяльності ЗВО є кількість здобувачів вищої освіти, показники масштабу діяльності, наукової діяльності, міжнародного визнання на основі рейтингових позицій в одному з міжнародних рейтингів та рівня зайнятості випускників за результатами моніторингу. Визначено, що система вищої освіти в Україні потребує негайної реформи для імплементації відповідних нормативно-правових актів з метою інтеграції до Європейської освітньої спільноти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: управління; вища освіта; заклади вищої освіти (ЗВО); якість вищої освіти; євроінтеграційні процеси
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: Яна Олексіївна Кириленко
Дата внесення: 25 Серп 2021 13:15
Останні зміни: 25 Серп 2021 13:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/37004

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу